cinq-mondes-banner2

Cinq Mondes

“Het is alweer vijftien jaar geleden dat Cinq Mondes in zijn eerste spa in Parijs een selectie van de beste Schoonheidsrituelen uit de hele wereld heeft samengebracht. Onze behandelingen en onze producten zijn vandaag de dag aanwezig in meer dan 600 Spa’s en Schoonheidssalons in de hele wereld.”"
Nadat Jean Louis Poiroux meerdere jaren de wereld heeft rondgereisd om de voorouderlijke schoonheids- en welzijnsculturen uit de wereld te leren kennen, heeft deze de beste Behandelingen, Massages en Cosmeticaproducten in de meest prestigieuze Internationale Spa’s samengebracht: Monaco, Lausanne, Brussel, Ile Maurice, Seychelles, Marokko…
Sinds de opening van zijn eerste spa in het hart van Parijs in 2001, doet Cinq Mondes zich gelden als pionier en Franse specialist van professionele Behandelingen en Cosmetica binnen de Spa.

De Producten van Cinq Mondes, de Schoonheidsrecepten uit de hele wereld (Recettes de Beauté du Monde®)

cinqmondesproducts
De oprichter van CINQ MONDES, Jean-Louis Poiroux, heeft een unieke, natuurlijke cosmeticalijn ontwikkeld, die geïnspireerd is uit voorouderlijke schoonheidsrecepten. De producten van Cinq Mondes, die speciaal aangepast zijn om in de professionele behandelingen van de Spa te kunnen worden toegepast, brengen in het hart van hun formules doeltreffendheid en onschadelijkheid samen, dankzij het resultaat van het onderzoek in Fyto-Aroma:
- Fyto : de kracht van plantaardige werkstoffen die afkomstig zijn uit de traditionele farmaca – Aromatisch : gecombineerd met de voordelen voor het lichaam en de geest van de unieke geuren die getekend zijn door grote parfumeurs.

De cosmeticaproducten van Cinq Mondes respecteren een streng Laboratoriumcharter van Natuurlijke bestanddelen (Charte Laboratoire du Naturel®) om een perfecte onschadelijkheid van de formules te garanderen.
1. Belangrijkste werkstoffen van biologische of natuurlijke oorsprong
2. Zonder parabenen en zonder fenoxyethanol,
3. Zonder siliconen en zonder minerale olie,
4. Zonder kunstmatige kleurstoffen,
5. Getest onder dermatologisch toezicht.

Als pionier van de ontwikkeling van formules zonder petrochemie, heeft CINQ MONDES altijd de voorkeur gegeven aan biologische werkstoffen met dezelfde doeltreffendheid en sensitiviteit. De vooruitgang die de afgelopen jaren geboekt is door het onderzoek in cosmetiek hebben zo de mogelijkheid gegeven om Ecocert-Cosmebio producten met keurmerk te kunnen leveren.

Visuel_Ko_Bi_Do_2

16 Patenten voor een Optimale Doeltreffendheid

Het Parijse laboratorium van CINQ MONDES, onder supervisie van de apotheker Francine Vaution, zoekt en selecteert hoofdzakelijk de werkstoffen die het meest doeltreffend zijn om deze traditionele recepten aan te passen aan een ultramoderne cosmetica. Om een maximale doeltreffendheid te kunnen garanderen, gebruikt Cinq Mondes 16 gepatenteerde innovatieve complexen:
Gepatenteerde werkstof op basis van

Glaucine: vermindert de vetkussentjes en vergroot de stevigheid.

Avena Sativa: suikers die afkomstig zijn uit biologische haver voor een optimaal en onmiddellijk liftingeffect

Cellulosomes: Eryngium Maritimum: plantaardige stamcel die de huidvernieuwing bevordert.

Chronodyn: extract uit Euglena Gracilis, eencellige micro alg, verkwikt, verstevigt de huid, wist de tekenen van vermoeidheid en stimuleert de mobilisatie van calcium.

Actief complex van gepatenteerde Lipiden: beschermt de cellen en strijdt tegen vrije radicalen.

Imperata Cylindrica: hoog gewas afkomstig uit Zuidoost Azië, en zorgt voor een 24-urige hydratatie.

Kombuchka: ook wel « de champignon van een lang leven » genoemd, strijkt de huidkorrel glad en onthult de uitstraling van de teint.

Lipocare: combineert cafeïne, het co-enzym A en het extract uit Bupleurum Chinensis om het aspect van de sinaasappelhuid te verminderen en om waterretentie te beperken.

Padina Pavonica: extract van de bruine alg, mobiliseert actief de calcium, maakt het mogelijk de huid te verkwikken en te verstevigen.

Peptide: ware cellulaire berichtgever die de synthese van collageen en hyaluronzuur te stimuleren om de schade aan de huid te herstellen.